Főooldal
Iskolai szociális segítő

Iskolai szociális segítő

NAGYNÉ MUDRA MÓNIKA

szociális munkás, szociálpolitikus,

a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjának munkatársa

Elérhetőségem: 06-30-143-6563 / 205. szoba [email protected]

Óvodai és iskolai szociális segítőként dolgozom az intézményben.

A gyermeknek és szükség esetén szüleiknek, pedagógusaiknak nyújtok támogatást, maximálisan képviselve minden esetben a gyermek érdekeit.

Célom, hogy feladataim ellátása során megkönnyítsem a gyermekek, a családjaik, és a tanintézményben dolgozó pedagógusok mindennapjait.

 Úgy gondolom, hogy a gyermekek testi-lelki fejlődése minden emberi erővel adható segítséget megérdemel, és vannak olyan élethelyzetek, amikor érezhetjük úgy, hogy egy külső független szakember segíthet megtalálni a megoldást, mert vele együtt, közösen gondolkodva könnyebb megérteni az adott helyzetet, megoldani a problémát.

Munkámat szakmai tudásom és tapasztalataim, valamint jogi ismereteim legjavát felhasználva, a teremtő Istenünk bölcsességét és vezetését kérve, a rám bízott gyermekek javára igyekszem fordítani.                                 

Támogató tevékenységem során egyéni, csoportos, illetve közösségi speciális szolgáltatásokat nyújtok.

Egyéni segítő beszélgetések alkalmával információt nyújtok az elérhető szolgáltatásokról, jogokról és kötelezettségekről, a szociális ellátásokról, támogatásokhoz való hozzájutás lehetőségeiről, módjáról, valamint segítem a szolgáltatások elérését és az ügyintézés menetét.

Csoportos tevékenység körben a csoportfoglalkozások osztályfőnöki óra keretében kerülnek megtartásra, amelyek prevenciós célból egy adott téma megbeszélésére épülnek, önismereti játékokkal, tesztekkel kiegészítve.

Közösségi tevékenység keretében az iskola által szervezett programokon, szabadidős tevékenységeken veszek részt.

Tiszteljen meg bizalmával! Várok mindenkit szeretettel! A pandemiás időszakban digitális konzultációra is van lehetőség!

Téjékoztató:

diákoknak – szülőknek

DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja Család-és Gyermekjóléti Központ

4027 Debrecen, Thomas Mann utca 2/A szám; Telefon/Fax: (36 52) 411-133, (36 52) 447-724

E-mail: [email protected]