Főooldal
Digitális munkarend alapelvei

Digitális munkarend alapelvei

Tisztelt Szülők! Kedves Dákjaink!

A 3/2020. (III.14.) EMMI határozat szerint 2020. 03 17.-én tájékoztattam Önöket – részben az osztályfőnökökön keresztül, részben az iskola digitális felületein – a rendkívüli veszélyhelyzet megelőzését szolgáló intézményi digitális munkarend bevezetésre kerülő elemeiről. A továbbiakban szeretném ismertetni Önökkel az azóta szükségessé vált módosításokat.

A digitális tanulás biztosítására a továbbiakban a Google Classroom alkalmazást használjuk. Ehhez kialakítottuk a virtuális osztálytermeket, kurzusokat (tantárgyakat). Az osztályfőnökök begyűjtötték a tanulók e-mail címeit, ezúton is köszönjük ebben a segítségüket. Azon tanulók számára, akik ennek az alkalmazásnak a használatát nem tudják megoldani, a lehetőségeikhez igazodó egyéni megoldásokat keresünk, rendszergazdáink folyamatos ügyeltet tartanak a szülők és a diákok számára is! A fő alkalmazás mellett az egyes tanulócsoportok más digitális felületeken is tartják a kapcsolatot, illetve a technikai igények szerint zajlik az online oktatás (pl. skype, discord).

Törekszünk arra, hogy a megváltozott munkarendben történő oktatás során úgy állítsuk össze az anyagokat a gyerekek számára, hogy az első sorban az ő tanulási folyamatának támogatását szolgálja. Ne izguljanak, ha valami nem sikerül, sok a gyereknek, nem érti, vagy a szülő nem tud neki segíteni. Jelezzenek bátran! Nem a számonkérésen van a hangsúly! Értékelünk minden feladatot, de érdemjegyet elsősorban hosszabb időszak fejlődése alapján fogunk adni, illetve az év végi jegy kapcsán a korábbi teljesítményt értelemszerűen beleszámítjuk a végső eredmény kialakításába. Most nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit nem tudott a gyermek elsajátítani ebben a számára teljesen új tanulási környezetben, hanem, hogy mi az, amit igen. Sok új képesség fejlesztésére nyílik így lehetőségünk, ami hosszú távon növelheti a tanulói teljesítményeket. Fejlődni fog a gyerekek önálló tanulási képessége, megtanulják az internetes alkalmazások, tartalmak tanulást segítő kezelését. Amiben pedig esetleg egy kicsit elmaradunk, azt pótolni fogjuk, amikor a kibillent világunkban visszaáll a rend.

Az iskolában hétköznapokon 8 és 16 óra között elérhető az ügyeletes vezető és iskolatitkár, őket kizárólag telefonon vagy e-mailen lehet elérni. A pedagógusok nem tartózkodnak az épületben. Őket az általuk korábban megadott egyéb elérhetőségeken érik el.

Kérem, hogy gyermekük részvételét a tanulásban kísérjék figyelemmel, munkánk hatékonysága közös érdekünk és felelősségünk!

Kérjük a szülők és a diákjaink további támogató együttműködését az új munkarend minél hatékonyabb megvalósításában! A munkarendi kereteket folyamatosan felülvizsgáljuk, és igyekszünk aktualizálni a most még nem látható események tükrében!

Külön szeretném felhívni a figyelmüket, hogy gyermekük otthon tartózkodjon, és tartsák be a járványügyi előírásokat!

Kívánom, hogy minden diákunk családja sikeresen oldja meg a felmerülő nehézségeket, bízva abban, hogy minél előbb újra személyesen is találkozhatunk!

Üdvözlettel:

dr. Bódis Zoltán
intézményvezető